FIIN-Drøbak

Kurs i eteriske oljer.

Vårt online mikrokurs er en unik mulighet for deg å teste eteriske oljer av terapeutisk kvalitet, for å finne ut om dette er noe for deg. Kurset er online videobasert, og tar deg ca to timer å se gjennom. Du har tilgang til kurset i 14 dager fra du starter.

Etter en kort samtale med meg, sender jeg deg oljeprøvene i posten. Etter at du har mottatt pakken, får du en mail med innlogging til kurset.

NB! Det eneste vi krever av deg er at du IKKE har en doTERRA konto fra før, at du fullfører 2-timerskurset i løpet av de 14 dagene du har tilgang - og at du er oppriktig interessert i å lære mer om eteriske oljer.


Dette går vi gjennom på kurset:

 • Hva er eteriske oljer
 • Trygg bruk av eteriske oljer
 • 3 måter å bruke eteriske oljer
 • Hva kan eteriske oljer gjøre for deg
 • Tips og anbefalinger til bruk av oljer for sesongplager, immunforsvar,
  stress, søvn, såre muskler, energi, fokus, avslapning og mye mer.
 • Renhet og kvalitet
 • Hvordan kan du starte opp med eteriske oljer fra doTERRA
 • Informasjon om videre opplæring og oppfølging gjennom vårt team

Kurs i MetaPWR

Vi kan også tilby et nettkurs i MetaPwr.

MetaPWR er en unik produktserie som er laget med utgangspunkt i hvordan du selv kan støtte deg til en sunn metabolisme, livsstil og helse. PWR står ikke bare for hvilke power du kan få, men Personal Wellness Realized.

Les mer om MetaPWR konseptet via knappen under. Ønsker du å delta på kurset, merk påmeldingen via kontaktskjema over, med "MetaPWR kurs"


Hva er eteriske oljer?

Menneskeheten har kjent plantens helbredende krefter i over 3000 år. Aromatiske planter er blitt brukt medisinsk så lenge vi har levd på jorden, og i tusener av år, før vi oppfant apparater for destillering av oljer. Det har vært mest brukt innen aromaterapi og Indisk Ayurvedic medisin.
Du finner eteriske oljer i skallet på sitrusfrukter, i den vakreste rose, i nyttige urter og i barnåler, røtter og i sevjen på trær. Oljene er naturlige komponenter i svært mange planter, og vi har gjennom erfaring forstått hvor nyttig disse kan være for oss.
I løpet av de siste 70-80 årene har aromaterapi fått en renessanse ved at flere av de tidligere eteriske oljene er gjenoppdaget, og dessuten
anerkjent av forskere gjennom systematiske studier i laboratorium.

-Naturlig essens som produseres i planter
-Duftmolekyler som gir planten sin unike duft
-Små og lette molekyler som er dampdestillerte (eller presset)
fra planter.
-Oljeløselige stoffer som blandes med oljer og ikke vann
Det forskes nå på de betydelige fordelene de har på helsen vår. Som blant annet deres bakteriedrepende egenskapene, evnen til å lindre smerter og nedtrykte følelser,forbedre hukommelse,
redusere betennelser og mange andre utrolige fordeler. 

3 MÅTER Å BRUKE ETERISKE OLJER

Hvordan bruker du eteriske oljer effektivt? Vær trygg på at du ikke trenger å være ekspert for å nyte det store utvalget og alle de fordelene som eteriske oljer kan gi. Alt du virkelig trenger er en grunnleggende forståelse av hvordan du bruker eteriske oljer trygt og enkelt, som en del av din daglige rutine.

Å bruke eteriske oljer er en enkel sak, alle klarer det. Det er ingen hokus-pokus, og det er trygt for alle. Men det er ikke alle oljer som er rene, og derfor er det viktig at du sjekker at de oljene du bruker er 100% rene, slik at de ikkje skader deg istedenfor å støtte deg. Jeg går KUN god for oljene fra Doterra.

Aromatisk

Å bruke oljene aromatisk betyr rett og slett at du lukter på oljene. Dette kan gjøres på flere ulike måter:

 • Åpne flasken og snuse på oljene
 • Dryppe en dråpe eller to med olje i hånden, gni hendene sammen, koppe de foran nese og munn, og ta 3-4 gode innpust.
 • Bruke noen dråper olje i en diffuser (les mer om diffuser her)

Når man bruker eteriske oljer aromatisk, vil lukten gå fra nesa og inn i det olfaktoriske system der det blir behandlet, og deretter beveger seg gjennom den olfaktoriske nerven til det limbiske system. I det limbiske system vil lukten trigge responser i hjernen basert på minner og erfaringer. Eteriske oljer er flyktige og derfor er aromatisk bruk en av de mest effektive måtene å bruke oljene på. Man kan raskt og enkelt oppleve fordelene ved en duft. Når du bruker eteriske oljer aromatisk, inhaleres de enkelt og absorberes gjennom luftveien og lungene og sirkulerer deretter gjennom blodårene våre. Når vi puster inn duften av eteriske oljer, utløser den spesifikke reaksjoner basert på våre egne individuelle følelser, adferd, minner og erfaringer. Dette er årsaken til at aromatisk bruk er så effektivt i forhold til våre følelser – fysiologiske reaksjoner i hjernen kan forandre og forbedre humøret.

Når du skal kjøpe oljer for aller første gang, så anbefaler jeg deg å kjøpe en diffuser også. Dette vil du ikke angre på! DoTerra har diffusere i sitt sortiment. Ta kontakt med meg om du vil vite mer om dettte.

Topisk

Dette betyr ganske enkelt at du smører oljene på huden. Og – jeg vil anbefale deg å bruke en god baseolje når du gjør dette. Da får du faktisk en bedre effekt av oljene dine, samtidig som du ikke trenger å sløse med de.Less is more!Topisk bruk av eteriske oljer er unik, fordi den lar deg sikte deg inn mot bestemte områder av kroppen, for å oppnå ønsket effekt. I tillegg til målrettede fordeler, kan mange former for topisk påføring gi total støtte til hele kroppen.Noen ganger er det veldig innlysende hvor du skal smøre oljene. Har du ubehag i kneet, da smører du oljen(e) på kneet. Har du ubehag i ryggen, så er det ryggen du smører oljene på. Logisk – ikke sant? Under føttene er også en supert sted å smøre oljene.

Internt

Mens intern bruk av oljer er et mysterium for noen, har forskning funnet mange sikre, fordelaktige bruksområder for intern bruk av eteriske oljer. Hver eterisk olje har ulike kjemiske strukturer, som har unike egenskaper og fordeler for kroppen. For eksempel kan noen eteriske oljer brukes internt for å fremme en sunn cellefunksjon, støtte mage/tarm-helse eller opprettholde en sunn immunfunksjon, mens andre kan tilby rensende fordeler. Når de brukes riktig, inneholder eteriske oljer et bredt spekter av velværefordeler ved å bruke de innvortes.

I tillegg til helsefordelene ved å bruke oljene innvortes, kan du også bruke eteriske oljer som effektive og naturlige smaksforsterkere til mat og drikke.

Når man skal bruke eteriske oljer innvortes, er det noen ting som må vurderes for at dette skal være trygt. Det viktigste er å huske at ikke alle eteriske oljer er like – hver olje har sin egen kjemiske oppbygging, sine egne fordeler og kroppen vår reagerer ulikt på forskjellige oljer. En annen ting, som kanskje er den aller viktigste, er at ikke alle oljer er produsert på samme måte. Innhøsting, produksjon og testing kan variere fra distributør til distributør. Dette betyr at noen oljer kan være rene og godt testet, mens andre kan inneholde fyllstoffer, konserveringsmidler, oljer produsert på dårlige råvarer eller urenheter som senker kvaliteten på oljen. Dette vil gjøre det utrygt å bruke oljene innvortes. Velg alltid en seriøs produsent! Alt du lærer her på denne nettsiden vil kun handle om doTerra sine eteriske oljer og – produkter. Dette kan ikke overføres til andre leverandørers oljer!!!


NOEN SIKKERHETSREGLER!!!

Vi anbefaler deg alltid å sette deg inn i bruk av eteriske oljer, som alt annet egentlig. Men her kan du finne informasjon om det jeg tenker er viktig å vite.

 • noen oljer kan tas internt, men ikke alle..

 • noen oljer bør blandes ut mer enn andre..

 • ikke ha oljer inn i nese, øyne, ører..

 • noen oljer er fotosensitive..

  LES MER OM TRYGG OG SIKKER BRUK HER