Stress-søvn-indre uro-bekymringer

Stress er vel noe vi alle opplever i livet. Stress kan være at vi rett og slett føler at vi ikke strekker til i hverdagen. Det kan være bekymringer for familie, økonomi, sorg/tap eller opplevelser som har satt dype spor. Mye stress over tid kan gi store utfordringer i både hode og kroppen. Da er det godt å vite at man har mulighet for å støtte kroppen med eteriske oljer. Det er mange oljer som kan hjelpe kroppen og hode til balanse, ro, og avslapning. Håper du finner noen gode tips her.

Hvilken oljer bør jeg bruke?

Stress er en vanlig del av det moderne livet, og det kan være vanskelig å finne lindring fra det konstante presset vi alle opplever. En effektiv måte å bekjempe stress er gjennom bruk av eteriske oljer. Eteriske oljer er svært konsentrerte planteekstrakter som kan ha en lang rekke terapeutiske fordeler, inkludert å redusere stress og bekymring. På denne siden vil jeg vise deg effektive oljer oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke de i hverdagen. Det finnes mange gode eteriske oljer for å fremme et bedre, mer sentrert og rolig sinn. Finn dine favoritter og bruk de jevnlig. Nedenfor finner du en fin pakke med noen av disse oljene. 


Her er noen oljer du kan bli kjent med innen stress-søvn-indre uro.....

Lavendel er en av de mest populære eteriske oljene for stresslindring. Den har en beroligende og avslappende effekt på kropp og sinn, noe som gjør den perfekt for bruk før leggetid eller i perioder med mye stress. Å puste inn eterisk lavendelolje kan også bidra til å redusere angst og fremme følelsen av velvære.

Bergamot er en sitrusduftende eterisk olje, som har vist seg å ha angstdempende effekter. Dette betyr at det kan bidra til å redusere følelsen av angst og fremme avslapning. Den har en frisk og oppløftende duft som kan bidra til å øke humøret og forbedre synet på livet.

Frankincense er en beroligende og jordende eterisk olje, som kan bidra til å redusere stress og angst. Det har blitt brukt i århundrer i tradisjonell medisin for å fremme avslapning og lette følelsen av spenning. Det antas også å ha anti-inflammatoriske og immunforsterkende egenskaper.

Ylang-ylang er en søt og floral eterisk olje, som kan bidra til å redusere stress og fremme følelser av lykke og velvære. Den har en beroligende effekt på kropp og sinn, noe som gjør den perfekt for bruk før sengetid eller i tider med mye stress.

Cedarwood har en varm og treaktig duft, som kan bidra til å roe sinnet og fremme avslapning. Det har vist seg å ha beroligende effekter, noe som gjør det til et utmerket valg for bruk før leggetid eller i tider med mye stress.

Roman Chamomile er en mild og beroligende eterisk olje, som kan bidra til å roe nervene og redusere følelsen av angst. Den har en søt og floral duft som kan bidra til å fremme avslapning og forbedre søvnkvaliteten.

Vetiver har en varm og jordaktig duft som kan bidra til å fremme avslapning og redusere følelsen av stress og angst. Det har vist seg å ha beroligende effekter, noe som gjør det til et utmerket valg for bruk før sengetid eller i tider med mye stress.

Balance er en oljeblanding av Spruce, Ho Wood, Frankincense, Blue Tansy, og Blue Chamomile med fraksjonert kokosolje. Denne blandingen er emosjonelt fordelaktige og oljene jobber sammen for å gi en følelse av ro, velvære og balanse. Perfekt både å starte og avslutte dagen.
Indre uro-engstelse

Denne blandingen er fin om du trengerr støtte til indre uro, tankekjør og bekymringer/redsel. Påfør pulspunkt, i nakken, hjerte, ryggrad.

Oppskrift:

10 dråper Bergamot

5 dråper Ylang Ylang

5 dråper Wild Orange

5 dråper Lavendel

5 dråper Roman Chamomile

Ha i en 10 ml roller og fyll opp med baseolje.

Urolig og engstelig

Lag deg en 10 ml roller med

 20 dråper Vetiver

 20 dråper Lavendel

 20 dråper Frankincense

 fyll opp med fraksjonert kokosolje. Bank flasken 10 ganger i hånden, slik at oljene blandes godt.

Påfør pulspunkt, under føttene og masser stortærne godt, ha på brystet. Bruk gjerne flere ganger om dagen.

Enkel stress ned blanding

Dette er en enkel blanding du kan bruke både morgen, middag og kveld. Ha 8 dråper av de tre oljene i en 10 ml rollerflaske, og fyll opp med baseolje. Bank flasken 10 ganger i hånden for å blande oljene godt.

Du kan også ha 2 dråper av hver i en diffuser, for å holde deg rolig og fokusert.

Binyrene blir ofte utsatt ved for mye stress over tid. Denne blandingen bruker jeg hver eneste dag, for å holde fokus, konsentrasjon og være mer tilstede.

 • 8 dråper Lemon

 • 8 dråper Basilikum

 • 8 dråper Tulsi

 • 5 dråper Rosemary

 • 5 dråper Frankincense

 • 3 dråper clove (nellik)

Ha i en 10 ml rollerflaske og fyll opp med kokosolje.

Les mer om binyreblandingen her

Adaptiv oljeblanding

Når du har behov for å roe ned, er Adaptiv løsningen. Adaptiv er en merkebeskyttet blanding som forener eteriske oljer av Wild Orange, Lavendel, Copaiba, Grønnmynte, Magnolia, Rosmarin, Neroli og Ambra. Lavendel virker beroligende, mens Wild Orange virker oppløftende. Adaptiv kan bidra til at du føler deg trygg i nye omgivelser eller situasjoner, og er fin å ha for hånden. Bruk Adaptiv sammen med Adaptiv Touch og oppnå synergistiske resultater. Adaptiv brukes av mange for å lindre stress, tankekjør og når du er ekstra urolig. Den er også perfekt å ha på nattbordet hvis man ligger og grubler... Rolleren er perfekt å ha for hånden gjennom dagen. Se tips nedenfor.

 • hjelpe med å føle deg sentrert og øker roen
 • beroliger og løfter humøret
 • reduserer følelsen av angst og spenning
 • påfør pulspunktene for å bidra til å oppnå en følelse av balanse
 • brukes til å massere skuldre og nakke for å lette spenninger og lindre tretthet
 • påfør i hendene, kopp hendene godt over nese og munn, ta noen gode innpust ved behov gjennom dagen
 • ha på pulspunkt og i tinningen når du har behov for å samle deg

Serenity softgels

Kosttilskudd med lavendel, L-theanine og planteekstrakter.

doTERRA Serenity Softgels gir deg fordelene med doTERRA Serenity Beroligende blanding ved å kombinere den eteriske oljen Lavender og L-theanine – med sine veldokumenterte egenskaper – og ekstrakter av sitronmelisseblad, pasjonsblomst og kamille i en vegetarisk softgel.

For meg har Serenity kapsler vært helt avgjørende for min søvn. Les mer på mine favoritter under.


Mine favoritter

Jeg har teste flere forskjellige oljer opp gjennom årene, og har funnet meg noen favoritter. Jeg bytter litt på i forhold til aktivitet og hendelser i livet mitt. Men noen bruker jeg hver eneste dag. Serenity kapsler er min helt klart favoritt, så kommer Peace, Cedarwood, Wild Orange, Balance og Adaptiv.

Serenity softgels er kanskje min nr 1! Den inneholder blant annet naturlig L-theanine. Den tar jeg hver kveld rett før leggetid. Den gir meg ro og avslapning, slik at jeg sovner raskt og sover godt hele natten. Dette merker godt på energien min. Når det er ekstra utfordrende, tar jeg gjerne 2.

Peace og Copaiba er 2 oljer jeg trenger for å roe ned på kvelden. Jeg har lett for å tenke mye over dagen, hva jeg gjorde og hva jeg ikke fikk gjort. Disse får meg til å koble ut. Jeg smører Peace på håndleddene, gjerne helt fra innside albue og ned. Copaiba smører jeg under bena og storetærne.

Balance, Wild Orange og Cedarwood er også oljer jeg trenger på kvelden. Jeg lager gjerne en blanding med like deler Cedarrwood og Wild Orrange, og smører på 3 øyet og i tinningen. Tarr gjerne en runde på hjertechacra og. Balance smører jeg under bena, sammen med Copaiba.

Tips til diffuserblandinger for søvn

3 dråper Lavendel

3 dråper Cedarwood


2 dråper Lavendel

2 dråper Vetiver

2 dråper Marjoram


3 dråper Roman Chamomile 

2 dråper Bergamot

2 dråper Frankincense


3 dråper Lavendel

3 dråper Bergamot


2 dråper Roman Chamomile

2 dråper Marjorram

2 dråper Lavendel


3 dråper Vetiver

3 dråper Lavendel

2 dråper Frankincense


3 dråper Serenity

3 dråper Wild Orange


3 dråper Patchouli

2 dråper Wild Orange

2 dråper Copaiba


3 dråper Adaptiv

3 dråper Copaiba

2 drråper Balance


Fotbad med Epsomsalt.

Epsomsalt har utrolig mange fordeler. Tar du et fotbad med epsomsalt og eteriske oljer på kvelden, kan dette hjelpe med å senke skuldrene og gi bedre søvnkvalitet.

Egenskaper med epsomsalt

 • reduserer stress og beroliger kroppen
 • hjelper muskler og nerver å slappe av og fungere bedre
 • kan forbedre søvn
 • lindrer hodepine og migrene
 • kan bidra til vektreduksjon
 • kan redusere muskelkramper og forbedre opptak av oksygen
 • reduserer inflammasjon og er smertedempende
 • kan hjelpe til med å rense ut toksiner (giftstoffer) fra kroppen
 • hjelpe til med å forbedre absorbsjonen av næringsstoffer
 • kan forebygge diabetes og gjøre insulin mer effektiv
 • kan forhindre blodpropp
 • renser huden

Les mer om fotbad med Epsomsalt og eteriske oljer her