Fotbad med epsomsalt

Egenskaper med epsomsalt

 • reduserer stress og beroliger kroppen
 • hjelper muskler og nerver å slappe av og fungere bedre
 • kan forbedre søvn
 • lindrer hodepine og migrene
 • kan bidra til vektreduksjon
 • kan redusere muskelkramper og forbedre opptak av oksygen
 • reduserer inflammasjon og er smertedempende
 • kan hjelpe til med å rense ut toksiner (giftstoffer) fra kroppen
 • hjelpe til med å forbedre absorbsjonen av næringsstoffer
 • kan forebygge diabetes og gjøre insulin mer effektiv
 • kan forhindre blodpropp
 • renser hudenDu trenger ikke eie et badekar for å kunne nyte godt av de gode egenskapene i Epsomsalt eller Dødehavssalt. Det er heller ikke nødvendig å investere regelmessig i dyre SPA behandlinger for å få den samme gode opplevelsen og de samme helsemessige fordelene. Et fotbad kan tilberedes på kort tid ved hjelp av ting du mest sannsynlig allerede har i husstanden. Tilsetter man litt Epsomsalt i fotbadet, kan det både stimulere blodsirkulasjonen, bidra til å lindre visse utfordringer, og samtidig ha en merkbar effekt på sinn og kropp. Epsomsalt vil bl.a. tilføre kroppen magnesium, et mineral som støtter mange viktige funksjoner i kroppen. Unn seg selv et fotbad 1-2 ganger i uken i 15-20 minutter. Det vil gjøre underverker for slitne føtter, hard hud og anstrengt muskulatur.

Bruker du et fotbad med Epsomsalt, vil det ha svært god effekt på huden. Epsomsalt er kjent for å ha god effekt mot betennelser, virke sårhelende og desinfiserende, samt bedre blodsirkulasjonen. Har også gunstig effekt mot eksem, psoriasis og andre hudproblemer.

Hva er egentlig epsomsalt?

Epsomsalt er faktisk ikke salt i det hele tatt, men en mineralsk forbindelse mellom magnesium og sulfat, og det korrekte navnet er derfor magnesiumsulfat. Rent Epsomsalt er godkjent som kosttilskudd, og kan brukes både innvortes og utvortes.

Magnesiumsulfat er ikke det samme som magnesium, men det har et høyt innhold av magnesium. Gjennom å bade i epsomsalt, tas dette mineralet opp i kroppen og kan dermed styrke en rekke viktige funksjoner. Det har også vist seg å ha en positiv effekt på flere vanlige hverdagsplager som søvnproblemer, stress, smerter, inflammasjon, kramper, overvekt og blodpropp. For å nevne noen. Regelmessig bruk av Epsomsalt er i tillegg med på å forebygge sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk samt enkelte hjertesykdommer.

Det å ta seg et varmt bad har mange helsemessige fordeler. Allerede før det tilsettes badesalt kan en kvalitetsstund i det varme vannet bidra til å forbrenne kalorier, senke blodtrykk og blodsukker, samt redusere risikoen for slag og enkelte hjertesykdommer. Å tilsette Epsomsalt og Dødehavssalt i badevannet, gjør det rikt på viktige mineraler som absorberes gjennom huden og tas opp i kroppen. Epsomsalt inneholder mye magnesium. Til tross for at dette er et av de viktigste mineralene for kroppen vår, har de fleste av oss faktisk varierende grad av magnesiummangel. En del av årsaken til dette er dårlig kosthold og stress. Når du er stresset startes en rekke prosesser i kroppen som fører til at magnesiumlagrene tømmes raskere enn normalt. Og siden magnesium er med på å hemme utskillelsen av nettopp stresshormoner, startes en ond sirkel som kan føre til magnesiummangel og en rekke såkalte livsstilsykdommer som f.eks. migrene og diabetes. Et bad med Epsomsalt tilfører din kropp magnesium og kan være med på å holde deg frisk og rask.


Denne teksten er hentet fra
https://www.epsomsalt.no

Oppskrifter fotbad med epsomsalt

Det er forskjell på bad og fotbad. Disse oppskriftene er beregnet for fotbad.
Jeg bruker ca 2 dl Epsomsalt i fotbad. Tar du et bad, kan du bruke 3-4 dl epsomsalt, og opptil 7-10 dråper eteriske oljer.

Såre muskler:
2 dr Frankincense
2 dr Lavendel
2 dr Marjoram

Oppkvikkende:
2 dr Wild Orange
2 dr Peppermint
2 dr Rosmarin

Lindre problemer:
2 dr Lavendel
2 dr Roman Chamomile
2 dr Lemongrass

Hormonstøtte:
2 dr Clary Sage
2 dr Cedarwood
2 dr Lavendel

Roe ned:
2 dr Lavendel
2 dr Wild Orange
2 dr Roman chamomile

Sov godt:
2 dr Cedarwood
2 dr Lavendel
2 dr Frankincense

God start på dagen:
2 dr Peppermint
2 dr Grapefruit
2 dr Rosmarin

Stress ned:
2 dr Balance
2 dr Serenity
2 dr Frankincense

Lindre smerter:
2 dr Deep blue
2 dr Copaiba
2 dr Turmeric

Enjoy:
2 dr Siberian Fir
2 dr Serenity
2 dr Wild Orange

Kvelddrøm:
2 dr Myrrh
2 dr Roman Chamomile
2 dr Wild Orange

Pleie muskler og ledd:
2 dr Copaiba
2 dr Deep Blue olje
2 dr Turmeric
2 dr Roman Chamomile