DIFFUSER

Her vil jeg fortelle deg alt om bruk av diffuser, samt noen digge blandinger du kan teste selv.
Du finner en link om utvalget av diffusere lenger ned i innlegget.

Hvorfor bruke en diffuser:

For å forstå den helsebringende effekten av eteriske oljer via luktesansen, må vi gå litt dypere. Luktesansen er faktisk en av våre mest kraftfulle sanser. Du har kanskje allerede erfart at noen dufter påvirker deg mer enn andre?
Kroppen vår har mer enn 1000 reseptorer for lukt- flere reseptorer enn for noen andre sanser. Ved å tilføre eteriske oljer direkte i luften vi puster inn – kan vi påvirke stemningen i omgivelsene våre- men enda mer kraftfult; følelsene våre i den limbisre delen av hjernen vår. DoTERRA har selv utviklet 6 ulike oljeblandingen som er spesielt satt sammen for å adressere helt spesifikke følelser, men alle oljene kan påvirke oss. Sitrusoljer er eksempelvis svært oppløftende og gir oss et energiløft, men dufter som Lavendel eller Balance er veldig beroligende og jordende.

Hvordan bruke en diffuser

Ha vann i diffuseren helt opp til markert merke. Tilsett ønsket olje eller oljer, 4-8 dråper avhengig av hvor mye duft du ønsker, og hvor stort rommet er. Start alltid forsiktig, med få dråper, og øk etterhvert. Har du dyr i huset, pass på at de har muligheten for å forlate rommet. Sett på ønsket tid. Husk at det finnes uendelig mange forskjellige oljeblandinger du kan bruke. Bestem deg for hva du ønsker og trenger akkurat nå, og finn oljer som passer til ditt behov. Avhengig av hvilket oljer du velger kan de rense luften, være beroligende, være søvndyssende, gi konsentrasjon, energi, være nedstressende, gi mindre angst- og virke jordende. Her er det bare å teste og forske litt. 

For å ta vare på diffuseren din, er det viktig med jevnlig rengjøring.