Hva er eteriske oljer

Eteriske oljer, også kjent som essensielle oljer, er naturlige plantebaserte oljer som er hentet fra ulike deler av planter, for eksempel blomster, blader, bark, stengler, frø eller røtter. Disse oljene er konsentrerte og inneholder de naturlige duftstoffene og kjemiske forbindelsene fra plantene de er utvunnet fra.

Eteriske oljer blir ofte brukt i aromaterapi, hudpleie, naturlig medisin, parfyme og ulike andre bruksområder. De har en intens duft og kan ha forskjellige fysiske og følelsesmessige fordeler avhengig av planten de kommer fra, og deres spesifikke kjemiske sammensetning.

Eksempler på vanlige eteriske oljer inkluderer lavendelolje, tea tree-olje, peppermynteolje, eukalyptusolje, sitronolje, rosmarinolje og mange fler..Disse oljene kan brukes på ulike måter, for eksempel ved innånding, påføring på huden (vanligvis fortynnet med en bærerolje) eller som ingredienser i hjemmelagde produkter som såper, lotions og duftlys. Noen kan også brukes internt og som tilsetning i matretter. Men da skal du vite at den oljen du har er 100 % ren, og ikke tilsatt noe annet. Doterra har 100 % rene oljer, og det er kun disse oljen jeg omtaler på min nettside.

Menneskeheten har kjent plantens helbredende krefter i flere tusen år. Aromatiske planter er blitt brukt medisinsk så lenge vi har levd på jorden, og i tusener av år før vi oppfant apparater for destillering av oljer. Det har vært mest brukt innen aromaterapi og Indisk Ayurvedic medisin.
Du finner eteriske oljer i skallet på sitrusfrukter, i den vakreste rose, i nyttige urter og i barnåler, røtter og i sevjen på trær. Oljene er naturlige komponenter i svært mange planter, og vi har gjennom erfaring forstått hvor nyttig disse kan være for oss.
I løpet av de siste 70-80 årene har aromaterapi fått en renessanse ved at flere av de tidligere eteriske oljene er
gjenoppdaget, og dessuten anerkjent av forskere gjennom systematiske studier i laboratorium.

Eteriske oljer er essensen av en plante, en gave fra jorden, destillert og forberedt for at du skal bringe naturens kraft inn i hjemmet ditt. I mange planter – skjult i røtter, frø, blomster, bark – er konsentrerte, svært potente kjemiske forbindelser. Disse naturlige forbindelsene er essensielle oljer. Eteriske oljer gir planten sin duft, beskytter den mot farlige miljøforhold og til og med hjelper den med pollinering, blant andre viktige funksjoner og fordeler. Når du åpner en flaske ren, uforfalsket essensiell olje, blir sansene dine umiddelbart fylt med sin sterke aroma, selv på avstand. Det nesen din oppdager er de naturlig forekommende elementene i essensiell olje. Hver essensiell olje varierer i sin naturlige sminke, så aromaer og fordeler er også unike. Lavendelolje inkluderer for eksempel elementer som gjør den effektiv for beroligende hudirritasjoner, og fremmer et avslappende miljø for søvn. I mellomtiden, når det tas internt, støtter Frankincense immunforsvaret, nervesystemet og fordøyelsessystemet, og hjelper til med sunn cellefunksjon. Så mange av produktene vi bruker i vårt daglige liv er fylt med syntetiske kjemikalier. Disse unaturlige produktene kan veie oss og til og med påvirke måten vi tenker, føler og lever negativt på. Rene essensielle oljer tilbyr et alternativ til syntetiske produkter. Eteriske oljer er mer enn bare naturlige produkter. Hver med en unik kjemisk sammensetning, essensielle oljer har dusinvis av fordeler. Essensielle oljefordeler bestemmes av kjemien til plantene. Hvis disse naturlige kjemikaliene ekstraheres riktig, kan de brukes til å hjelpe deg i ditt daglige liv.

Føler du at du har begynt å høre mye om essensielle oljer de siste årene? Mens du kanskje tror at essensielle oljer er en ny, hip trend, er planteekstrakter og plantebaserte produkter dypt forankret i fortidens tradisjoner. Eteriske oljer har blitt brukt av gamle sivilisasjoner over hele verden for:

AROMATERAPI
PERSONLIG PLEIE
HELSEPLEIEPRAKSIS
SKJØNNHETSBEHANDLINGER
RELIGIØSE SEREMONIER
TILSETNING I MAT

Hva brukes essensielle oljer i dag?

Historisk ble essensielle oljer brukt som en del av kulturelle praksiser og tradisjoner. Imidlertid har vi nå økende vitenskapelig bevis og forskning som viser at essensielle oljer kan brukes effektivt og trygt i et bredere spekter av daglig praksis og rutiner for fantastiske fordeler. I dag kan essensielle oljer brukes til matlaging, rengjøring av husholdningen, personlig hygiene og mye, mye mer. *Når du bruker essensielle oljer, får du mer naturlige løsninger og færre giftige, syntetisk produserte produkter i ditt liv og hjem.

Hva er essensielle oljer bra for?

I mange generasjoner har folk brukt essensielle oljer og plantedeler for å forbedre livet. Vi har fortsatt å utforske fordelene deres i dag, og funnet at essensielle oljer kan integreres i hverdagen for en mengde formål.

Hva gjør essensielle oljer effektive?

Noen essensielle oljer er beroligende,  og jordende, mens andre gir energi, varmer og fornyes – men alle essensielle oljer er naturlige. Mangfoldet av essensielle oljer lar deg naturlig og effektivt ta opp dine spesifikke bekymringer. Med så mange essensielle oljer tilgjengelig, kan du tilpasse dem til dine spesifikke behov, i stedet for å bli tvunget til å nøye deg med en generisk løsning. Dette gjør essensielle oljer til et populært valg for de som leter etter de beste naturlige løsningene i moderne tid. Stortettheten til essensielle oljer er en del av det som har gjort dem så populære de siste årene. Folk elsker at de kan bruke essensielle oljer til en rekke oppgaver, uten å måtte kjøpe flere produkter.