Hvordan bruke eteriske oljer

Hvordan bruker du eteriske oljer effektivt? Vit at du trenger ikke å være ekspert for å nyte det store utvalget, og alle de fordelene som eteriske oljer kan gi. Alt du virkelig trenger er en grunnleggende forståelse av hvordan du bruker eteriske oljer trygt og enkelt, som en del av din daglige rutine.
Å bruke eteriske oljer er en enkel sak, alle klarer det. Det er ingen hokus-pokus, og det er trygt for alle. Men det er ikke alle oljer som er rene, og derfor er det viktig at du sjekker at de oljene du bruker er 100% rene, slik at de ikkje skader deg istedenfor å støtte deg. Jeg går KUN god for oljene fra Doterra. De er 100 % rene og av beste kvalitet. Før du tar en olje internt, skal du alltid vite at de er trygge for internt bruk. Tar du mye medisiner, anbefaler jeg deg å ikke ta oljene internt før du har konsultert med din lege først. Skaff deg gjerne en bok, eller bli med oss i vårt team. Da får du full opplæring og oppfølging på din reise med eteriske oljer.

Synes du oljer høres interessant ut, så kan du her på siden lære mer om hva oljer er, hvorfor vi bruker de og ikke minst, hva vi bruker de til. 

Aromatisk

Å bruke oljene aromatisk betyr rett og slett at du lukter på oljene. Dette kan gjøres på flere ulike måter:

  • Åpne flasken og snuse på oljene
  • Dryppe en dråpe eller to i hendene, gni hendene sammen, koppe de foran nesen og munn, trekk pusten dypt inn gjennom nesen.
  • Bruke noen dråper olje i en diffuser (les mer om diffuser her)

Når man bruker eteriske oljer aromatisk, vil lukten gå fra nesen og inn i det olfaktoriske system, der det blir behandlet, og deretter beveger seg gjennom den olfaktoriske nerven til det limbiske system. I det limbiske system vil lukten trigge responser i hjernen basert på minner og erfaringer. Eteriske oljer er flyktige og derfor er aromatisk bruk en av de mest effektive måtene å bruke oljene på. Man kan raskt og enkelt oppleve fordelene ved en duft. Når du bruker eteriske oljer aromatisk, inhaleres de enkelt og absorberes gjennom luftveien og lungene og sirkulerer deretter gjennom blodårene våre. Når vi puster inn duften av eteriske oljer, utløser den spesifikke reaksjoner basert på våre egne individuelle følelser, adferd, minner og erfaringer. Dette er årsaken til at aromatisk bruk er så effektivt i forhold til våre følelser – fysiologiske reaksjoner i hjernen kan forandre og forbedre humøret.

Når du skal kjøpe oljer for aller første gang så vil jeg på det varmeste anbefale deg å kjøpe en diffuser også. Dette vil du ikke angre på! DoTerra har diffusere i sitt sortiment. Ta kontakt med meg om du vil vite mer om det.